Uputstvo

Naručivanje robe

Željene proizvode poručite elektronski putem online kataloga tj. naloga za kupovinu, putem e-pošte: office@europarts.rs ili putem telefona na osnovu cenovnika. Informacije o zaključenom ugovoru tj. o predatoj porudžbini čuvaju se u Europarts Ltd d.o.o. Ugovor se može zaključiti na srpskom jeziku. Ugovor ili porudžbinu možete zaključiti putem telefona, e-maila ili online putem internet prodavnice. Ispravka ili dopuna porudžbine može se poslati e-mailom ili telefonom u roku od dva sata od predaje porudžbine.
 

Koraci za kupovinu - zaključivanje ugovora ili porudžbine

Pre početka porudžbine posetilac online prodavnice mora se registrovati kao korisnik. Nakon registracije korisnik može započeti proces naručivanja.
 
Polje za pretragu na našem sajtu (gde birate marku, model i godinu proizvodnje vozila) služi isključivo kako bi suzilo broj delova koji su potencijalno odgovarajući za vaše vozilo i ne garantuje da su delovi koji su rezultat pretrage odgovarajući za navedeno vozilo.
Delove izaberite isključivo po kataloškom broju koji je naveden u opisu proizvoda (OE kataloški broj), a ako kataloški broj nije naveden pozovite nas na broj 060 6 555 358 kako bi naši operateri po vašem broju šasije proverili dali je deo odgovarajuć. Slike auto delova objavljene na sajtu su simbolične i ne garantuju karakteristike proizvoda.
 
Kada korisnik pronađe proizvod koji bi želeo da poruči, ubaci ga u korpu.
 
Koraci za kupovinu u korpi:
Korak 1: Izaberite količinu proizvoda koje želite da naručite i potvrdite ih - > nastavi sa kupovinom. 
Korak 2: Izaberite način plaćanja izabranog/izabranih artikala i način isporuke. 
Korak 3: Izaberite da li ste fizičko ili pravno lice i upišete podatke za plaćanje/isporuku.
Korak 4: Ispod je prikazana lista svih stavki koje želite da naručite kao i ukupan iznos kupovine. Klijent u ovom koraku potvrđuje da je upoznat sa uslovima nabavke, u suprotnom nemoguće je završiti porudžbinu. U ovom koraku takođe zaključite porudžbinu. Po završetku porudžbine klijent dobija elektronsku poruku sa potvrdom porudžbine.
 

Porudžbina potvrđena – ugovor zaključen

Najkasnije za 48 sati ponuđač pregleda porudžbinu, proveri dostupnost proizvoda i potvrdi porudžbinu ili  je odbije. U slučaju da se cena u vreme obrade promenila, ponuđač se obavezuje da će pokušati ponuditi korisniku nižu cenu ili ponuditi odgovarajuće rešenje koje bi bilo zadovoljavajuće za obe strane. Ponuđač zadržava pravo da pozove korisnika na njegov  broj telefona. Ugovor između ponuđača i korisnika je u slučaju potvrde porudžbine sa porukom "Porudžbina potvrđena" definitivno zaključen, a u slučaju odbijanja porudžbine ugovor nije zaključen.
 
Postupak obaveštavanja o kupovini:
• posle predaje porudžbine kupac dobija obaveštenje putem elektronske pošte ili SMS poruke da je porudžbina prihvaćena
• naš tim porudžbinu pregleda, proveri dostupnost naručenih proizvoda i porudžbinu potvrdi ili odbaci sa razlogom
• vezani smo isključivo na snabdevanje od strane naših dobavljača i na vreme u kojem dobavljač može da dostavi proizvod u našu poslovnicu. Ako je vreme dostave veoma dugo i kupac ne želi da sačeka, on treba da nas obavesti, a mi ćemo ukloniti stavku iz porudžbine i vratiti kupcu potencijalno uplaćeni novac. Druge moguće artikle kupac može da čeka ili da odustane od kompletne porudžbine.
 
Europarts Ltd d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posledica dužeg vremena isporuke ili zbog neisporuke artikala koji nisu na zalihama u ličnom skladištu.
 
Sve cene su sa PDV-om, osim ako nije izričito drugačije napisano. Cene važe jednako za sve korisnike naše online prodavnice. Cene važe u trenutku slanja porudžbine i nemaju unapred fiksiran rok važenja. Cene važe u slučaju plaćanja sa gore navedenim načinima plaćanja i pod gore navedenim uslovima.
 
Uprkos naporima našeg tima da su informacije na internetu tačne, uključujući i cene artikala, može se desiti da je informacija o ceni pogrešna. U tom slučaju kupac po želji može raskinuti ugovor. 
Popusti, promotivni kodovi i slično po pravilu se ne sabiraju. Popust za pojedinačni artikl i promotivni kod sabiraju se. 
  

Snabdevanje sa robom

Rok snabdevanja sa robom je od 1 do 3 radna dana (za proizvode sa lagera). Firma Europarts Ltd d.o.o. u obećano vreme spakuje i pošalje robu koju prati originalna faktura i prateća dokumenta.
 

Izdavanje računa, zaključenje ugovora i plaćanje robe

Europarts Ltd d.o.o. izdaće račun za poručenu robu i kupcu će prilikom isporuke robe pored računa dostaviti i ostalu prateću dokumentaciju. Naručenu robu koja je na zalihama, kupac plaća prilikom isporuke (plaćanje pouzećem). Za veće porudžbine pravnih lica (veće količine ili veće vrednosti) može se zaključiti ugovor, a plaćanje izvršiti direktno na poslovni račun Europarts Ltd d.o.o. Poručena roba je u vlasništvu Europarts d.o.o. do uplate pune kupoprodajne cene.
 
Dostava robe kurirskim službama:
 
Roba poručena u našoj internet prodavnici telefonom ili e-poštom  šalje se u najkraćem mogućem roku. Kako bismo poručene artikle dostavili što pre, biramo optimalan put. Sa našim partnerima za  za dostavu (BexExpress, Royal Express i YU-PD Express) dostavu možete očekivati u roku od 2 radna dana (za artikle koje imamo na stanju). Ako prilikom isporuke niste na navedenoj adresi, kurir će vas nazvati i u dogovoru sa vama ugovoriti novi termin dostave.
Cene dostave, bez ozira na ezinu paketa su:
YU-PD Express-  316,00 rsd
Bex Express - 270,00 rsd
Royal Express - 260 rsd
Za porudžbine u vrednosti većoj od 5000,00 rsd dostava je BESPLATNA.